تمامی اطلاعات در خصوص ترانسمیترهای فشار روزمونت

ROSEMOUNT | EMERSON

پرشر ترانسمیتر Rosemount

ترانسمیتر فشار روزمونت یکی از کاربردی ترین و معروف ترین ترانسمیترهای فشار موجود در بازار می باشد. ترانسمیتر فشار روزمونت با ارائه عملکردی پایدار و عرضه نتایجی دقیق توانسته است نقش قابل توجهی در افزایش بهره وری برنامه داشته و بدین ترتیب به محبوبیت زیادی دست پیدا کند. ترانسمیتر فشار روزمونت بیش از 50 سال است که به بازار عرضه شده و در صنایع گوناگون به کار گرفته شده است.

ترانسمیتر فشار و اختلاف فشار مدل 3051 Rosemount

با عرض پوزش کلیه قیمت ها در حال بروزرسانی می باشد، لطفا جهت استعلام قیمت خرید با واحد فروش تماس حاصل نمایید.

فهرست مطالب

> هدر

با اسکن QR CODE بالا، میتوانید این مقاله را در تلفن همراه خود مطالعه بفرمایید

ترانسمیتر فشار Rosemount

فشار و اندازه گیری آن از مهم ترین مباحث موجود در صنایعی مانند پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، آزمایشگاه های شیمی و… است. در این مقاله در مورد فشار و اندازه گیری آن توضیح می دهیم. اطلاعاتی در مورد این که ترانسمیتر فشار چیست ارائه می دهیم. در نهایت نیز یکی از معروف ترین برندهای موجود در میان ترانسمیترها، یعنی ترانسمیتر فشار روزمونت، معرفی شده و اطلاعات جامعی در مورد انواع آورده شده است.

فشار چیست؟­

فشار از کمیت های فیزیکی معروف است که در موقعیت های زیادی به کار برده می شود. فشار وقتی ایجاد می شود که نیرویی به یک سطح وارد شود. این بدان معنی است که ما می توانیم فشار را یا با افزایش نیرو یا با کاهش سطح افزایش دهیم. فشار معمولا بر حسب مقدار نیروی وارد بر واحد سطح بیان می شود. به عنوان مثال منظور از 1psi یک پوند نیرویی است که بر یک سطح به مساحت یک اینچ مربع وارد می شود. در زندگی روزمره نیز در بعضی مواقع از این واحد استفاده می کنیم. مثلا ممکن است لاستیک اتومبیل خود را به اندازه 26 PSI باد کنیم.

تعریف فشار جوی

ما همچنین فشار را به شکل فشار اتمسفر نیز تجربه می کنیم. این نوع فشار ناشی از نیرویی است که توسط جو(اتمسفر) موجود در بالای سر ما ایجاد می شود. با تغییر فشار اتمسفر ، آب و هوا نیز تغییر می کند. فشار زیاد معمولا به روزهای آفتابی صاف اشاره دارد،این در حالی است که فشار کم باعث ایجاد روزهای ابری می شود.

اگر تایر ماشین خود را در نظر بگیریم، دو نوع فشار بر دیواره تایر وارد می شود. فشار اتمسفر در خارج از تایر و فشار هوای داخل آن که هنگام سنجیدن باد تایر آن را می خوانیم.

فیلم ترانسمیتر فشار روزمونت

انواع مختلف اندازه گیری فشار

با استفاده از مثال فوق می توان 3 نوع اندازه گیری فشار را نشان داد.

  1. فشار گِیج؛ مانند فشار تایر(اختلاف فشار مطلق و فشار اتمسفر)
  2. فشار مطلق؛ که ترکیب فشار اتمسفری و فشار تایر است.
  3. فشار تفاضلی؛ اختلاف بین هر دو نوع فشار که اندازه گیری می شود را می گویند.

لازم به ذکر است که همه این انواع فشار ها باهم مرتبط هستند و با استفاده از همدیگر می توانند محاسبه شوند.

همه ی گیج های فشار، سنسور فشار(ترانسدیوسرها یا ترانسمیترها) که فشار گیج را اندازه گیری می کنند، در واقع اختلاف بین فشار جوی و فشاری که در شکل زیر اندازه گیری می شود را نشان می دهند.

ترانسمیتر فشار گیج

ترانسمیتر فشاری که برای اندازه گیری اختلاف فشار بین فشار جوی و فشار تایر به کار می رود، فشارسنج گیج نامیده می شود.

همه ی گیج های فشار، سنسور فشار(ترانسدیوسرها یا ترانسمیترها) که فشار گیج را اندازه گیری می کنند، در واقع اختلاف بین فشار جوی و فشاری که در شکل زیر اندازه گیری می شود را نشان می دهند.

ترانسمیتر فشار مطلق چیست

در بعضی از کاربردها تغییر فشار اتمسفر ممکن است مهم باشد. در این موارد می توانیم تفاوت بین فشار خلا و فشار درون یک تایر را اندازه گیری کنیم. این یک اندازه گیری فشار مطلق نامیده می شود و میزان تغییرات فشار اتمسفر که به فشار تایر اضافه می شود را نشان می دهد. همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، فشار مطلق برابر با مجموع فشار اتمسفر و فشار داخل تایر است.

اندازه گیری فشار تفاضلی

برخلاف فشار گیج و فشار مطلق، این نوع فشار با مرجع خاصی سنجیده نمی شود. در این نوع اندازه گیری فشار، معیار افزایش و کاهش یکی از منابع فشار متصل به ترانسمیتر فشار است. با توجه رابطه فشاری که در شکل زیر مشاهده می کنید، افزایش مقدار فشار می تواند ناشی از افزایش فشار F1 یا کاهش فشار F2 باشد. این نوع ترانسمیترها با فشار اتمسفر یا خلا در ارتباط نیستند و فقط اختلاف دو منبع فشار را اندازه گیری می کنند.

اکنون که با فشار و انواع روش های اندازه گیری آن آشنا شدیم، با فشارسنج های یک از معروف ترین شرکت های فعل در این زمینه آشنا می شویم. پرشر ترانسمیتر روزمونت که انواع مختلفی را شامل می شود. در ادامه با این ترانسمیترها و شرکت سازنده آن ها آشنا می شویم.

گیج، ترانسدیوسر، ترانسمیتر و سنسور فشار

گاهی ممکن است به دلیل ندانستن تفاوت های میان انواع مختلف فشارسنج ها، نوع مناسب با کاربرد مورد نظرمان را انتخاب نکنیم. بنابراین بهتر است با تعریف و تفاوت های هرکدام آشنا باشیم.

سنسور فشار چیست (Pressure Sensor)

سنسور یک کلمه کلی برای هر وسیله ای است که فشار را اندازه گیری می کند. سنسور فشار خروجی های مختلف می تواند داشته باشد. این خروجی ها معمولا یک کمیت و سیگنال الکتریکی هستند.

بنابراین سنسور بقیه ی اصطلاحات گفته شده را در بر می گیرد. به عنوان مثال وقتی از سنسور فشار Rosemount گفته می شود، در مورد یکی از انواع سنسورها توضیح داده می شود.

ترانسدیوسر فشار چیست (Pressure Transducer)

ترانسدیوسر فشار وسیله ای است که فشار را اندازه گیری و نتیجه را به شکل یک سیگنال ولتاژ ارائه می دهد. در واقع می توان گفت که ترانسدیوسر فشار نوعی سنسور فشار است که خروجی آن ولتاژ است. لازم به ذکر است که خروجی ترنسدیوسر می تواند ولت یا میلی ولت باشد. تغییرات فشار در این تجهیزات به شکل تغییر ولتاژ خروجی نمایش داده می شود.

ترانسمیتر فشار چیست (Pressure Transmitter)

همانطور که در توضیحات مربوط به ترانسمیتر فشار روزمونت گفته شد، خروجی این نوع از ترانسمیتر فشار، آمپر است. در واقع سنسور فشاری که خروجی را به شکل جریان نمایش می دهد، ترانسمیتر فشار نامده می شود.

معمولا خروجی ترانسمیترها به یک حلقه الکتریکی با جریان استاندارد 4 تا 20 میلی آمپر وصل می شود. این حلقه در ادامه فرایندهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

سیگنال های خروجی ترانسمیتر فشار

حلقه های الکتریکی که سیگنال های خروجی ترانسمیتر به آن وصل می شود، معمولا 2 سیمه (در بعضی موارد 4 سیمه) هستند. این مدل از سنسورهای فشار ایمنی زیادی در برابر نویز دارند. این قابلیت انتقال سیگنال خروجی آن ها را به فاصله های دورتر مناسب می کند.

بعضی از سیگنال های خروجی در ترانسمیترها به شکل زیر است:

دو سیمه 4 تا 20 میلی آمپر

سه سیمه 0 تا 20 میلی آمپر

تفاوت های انواع ترانسمیتر و ترانسدیوسر فشار

ترانسدیوسر با خروجی میلی ولت هزینه کمتری دارد. برای محل هایی که فاصله بین سنسور و پنل کوتاه باشد مناسب است. توانایی یمنی در برابر نویز آن کم است.

ترانسدیوسر فشار با خروجی ولتاژ حساسیت کمتری در مقابل نویز دارد. توان مصرفی آن کمتر از نوع قبل است.

ترانسمیتر فشار در محیط هایی که به جریان 4 تا 20 میلی آمپری نیاز دارد مناسب تر است. در فواصل طولانی تر کارکرد بهتری دارد. حساسیت آن نسبت به نویز کمتر است. توان بالاتری در مقایسه با ترانسدیوسرها مصرف می کند.

گیج فشار چیست (Pressure Gauge)

یکی دیگر از تجهیزاتی که برای اندازه گیری فشار مایعات و گازها به کار برده می شود، گیج های فشار هستند. گیج ها در دو نوع آنالوگ و دیجیتال دسته بندی می شوند.

نوع آنالوگ گیج های فشار که به گیج های مکانیکی هم معروف هستند، یک عقربه متحرک برای نمایش خروجی دارند. عقربه ای که بر روی یک صفحه مدرج قرار گرفته است. قیمت آن ها پایین است و هزینه نگهداری و تعمیر آن ها نیز کم است.

گیج فشار دیجیتال نیز از میکرو پروسسور ها و سنسورها برای نشان دادن دقیق فشار استفاده می کنند. این مدل از فشارسنج ها گران تر هستند، اما مزایایی هم دارند که قابل توجه است.

خوانایی راحت تر، اطمینان بیشتر در مورد خروجی و رزولوشن بالا از جمله مزیت های این نوع از گیج های فشار است. همچنین خروجی آن ها را می توان به کامپیوتر و یا سایر تجهیزات منتقل کرد و مورد تحلیل قرار داد.

معرفی ترانسمیتر فشار روزمونت و انواع مختلف آن

کمپانی روزمونت در سال 1956 میلادی تاسیس شد. این شرکت مهندسی برای ساخت ابزار دقیق مورد نیاز برای عملیات فضایی آمریکا پایه گذاری شد. از محصولات این شرکت اکنون بیشتر از 10 میلیون ابزار دقیق در کشورهای مختلف به کار گرفته شده است. روزمونت که با برند امرسون روزمونت محصولات خود را تولید و عرضه می کند، بیش از 50 سال در زمینه تولید ابزار اندازه گیری فشار سابقه دارد.

نسل اول ترانسمیترهای روزمونت

نسل اول پرشر ترانسدیوسر روزمونت از نوع آنالوگ ساخته شده بود. این فشارسنج با مدل 1151 و در سال 1969 تولید شده بود. نسل بعدی ترانسمیترهای این شرکت دیجیتال بود که خروجی 4-20 میلی آمپر تولید می کرد. وزن ابزار نسل دوم تقریبا نصف مدل 1151 بود. نسل جدید که با عنوان روزمونت 3051 تولید شده است، 6 دسته بندی گوناگون را در بر می گیرد. این دسته بندی ها را در زیر مشاهده می کنید.

انواع ترانسمیترهای سری 3051 روزمونت

  • 3051C؛ ترنسمیتر فشار Coplanar
  • 3051T؛ ترنسمیتر فشار In-Line
  • 3051CFA؛ فلومتر آنوبار
  • 3051CFC؛ فلومتر کامپکت
  • 3051CFG؛ فلومتر دارای اورفیس
  • 3051L؛ سطح سنج

با توجه به دسته بندی بیان شده، برای اندازه گیری فشار، از ترانسمیتر فشار دو مدل اول استفاده می شود. لازم به ذکر است که روزمونت نسل سوم از ترانسمیتر ها را هم ارائه کرده است. این نسل که تحت عنوان 3051S شناخته می شود، به شکل همزمان می تواند فشار، اختلاف دما و فلو را اندازه گیری کند.

ترانسمیتر روزمونت مدل 3051C

این مدل از ترانسمیترهای روزمونت یک فشارسنج صنعتی محسوب می شود. برای اندازه گیری هر سه نوع فشاری که در بالا به آن ها اشاره شد از این ترانسمیتر می توان استفاده کرد. منیفولد یک تکه ای نیز به آن وصل شده است. از قابلیت های 3051C می توان موارد زیر را برشمرد.

قابلیت های ترانسمیتر فشار روزمونت 3051C

توانایی تشخیص خطای مدار قدرت دستگاه؛ با تشخیص ایراد حلقه الکتریکی دستگاه، قبل از این که فرایند تحت تاثیر عیب قرار بگیرد، ایمنی حداکثری دستگاه تامین می شود.

با قرارگیری کلیدهای تنظیم بر روی آن، اپراتوری دستگاه به شکل محلی(local) انجام می شود. منوی تنظیم آسان آن نیز باعث می شود که تنظیم دستگاه در سریع ترین زمان ممکن انجام شود.

برای مشاهده جدول عملکرد این مدل، می توانید کاتالوگ آن را در سایت emerson.com مشاهده نمایید. در صفحه 6 از لینک Rosemount 3051 اطلاعات مربوط به مدل فوق درج شده است.

ترانسمیتر روزمونت مدل 3051T

ترانسمیتر فشار روزمونت امرسون مدل 3051T (In-Line) با استانداردهای صنعتی برای اندازه گیری فشار گیج و فشار مطلق طراحی و تولید شده است. طراحی منسجم آن به گونه ای است که باعث می شود ترانسمیتر به شکل مستقیم با پروسه در ارتباط باشد. به این ترتیب نصب آن سریع، راحت و کم هزینه است.

ویژگی های ترانسمیتر 3051T

  • خروجی از نوع جریان 4-20 میلی آمپری
  • مانیتورینگ حلقه الکتریکی یکپارچه برای تشخیص تغییراتی که بر روی خروجی منتقل شده است.
  • منوی ساده و پیکربندی با خوانایی بالا برای تنظیمات
  • دارای گواهینامه ایمنی (Safety Certification)

دیگر ویژگی های روزمونت 3051T

این مدل آپشن های دیگری نیز دارد. از جمله امکان استفاده از آن به همراه LCD. همچنین امکانات هوشمند آن نیز از از ویژگی های برجسته این ترانسمیتر است. فشار سنج روزمونت در صنایع مختلفی مانند داروسازی، صنایع تولید پلاستیک، مهندسی پزشکی و …. کاربرد فراوانی دارد.

ترانسمیتر روزمونت سری 3051S

یکی دیگر از معروف ترین مدل های ترانسمیتر امرسون روزمونت، سری 3051S است. این مدل 6 ترانسمیتر را شامل می شود که آن ها را در زیر مشاهده می کنید.

مدل های مختلف ترانسمیتر روزمونت سری 3051S

  1. ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 3051S کوپلانار(Coplanar)
  2. ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 3051S In-Line
  3. ترانسمیتر چندگانه روزمونت مدل 3051S
  4. فلومتر روزمونت 3051D DP
  5. سنسور ریموت الکتریکی(ERS)
  6. سطح سنج مقیاسی روزمونت مدل 3051S

ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 3051S Coplanar

از این سنسور فشار Rosemount برای اندازه گیری فشار تفاضلی، فشار گیج و فشار مطلق می توان استفاده کرد. پلت فرم این سنسور امکان یکپارچه سازی منیفُلدها، اجزای اساسی و محلول مهر و موم را مهیا کرده است.

ویژگی های 3051S Coplanar

  • امکان عملکرد در حالت کلاسیک و Ultra
  • خروجی جریان 4-20 میلی آمپری
  • دارای گواهینامه ایمنی
  • قابلیت نمایش اطلاعات و تنظیم از راه دور

برای مشاهده کاتالوگ این مدل از ترانسمیترهای روزمونت می توانید به Rosemount 3051S مراجعه نمایید.

ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 3051S In-Line

همانند ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051، این ترانسمیتر نیز برای اندازه گیری فشار گیج و فشار مطلق به کار می رود. ویژگی ها این دو ترانسمیتر نیز بسیار شبیه به هم است. محدوده ی دمایی که سنسورها در آن محدوده عمل می کنند، محدوده فشار قابل تحمل و مواردی مانند دقت اندازه گیری، کدبندی و جنس بدنه و… در این مدل ها متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موارد بهتر است از کاتالوگ های موجود در سایت Emerson استفاده کنید.

ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 2051

سنسور فشار Rosemount مدل 2051 برای اندازه گیری هر سه نوع فشار تفاضلی، مطلق و گیج به کار می رود. با این مدل هزینه های سیم کشی و طراحی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

ویژگی های ترانسمیتر مدل 2051

  • دقت عملکرد 0.05 درصد
  • تکنولوژی به کار رفته در آن امکان نصب مستقیم برای اندازه گیری فشار، فلو یا سطح را ممکن می سازد.
  • رابط اپراتوری آسان و محلی و استفاده از کلیدهای تنظیمات آسان به همراه راه اندازی ساده دستگاه

برای مشاهده کاتالوگ و مشخصات کامل این ترانسمیتر می توانید به 2051 Pressure products مراجعه نماید.

ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 2088

پرشر ترانسمیتر روزمونت مدل 2088، قابلیت اندازه گیری فشار سیالات را دارد. علاوه بر سطح مایع درون یک مخزن را می توان با آن اندازه گیری کرد. دارای رنج های مختلفی هستند و فشار دریافتی را به شکل خروجی 4-20 میلی آمپری نمایش می دهند.

این مدل از فشار سنج های روزمونت توانایی اندازه گیری فشار گیج و فشار مطلق را دارد.

برای مشاهده اطلاعات کامل، نحوه کدبندی و دیگر خصوصیات این مدل می توانید به Rosemount 2088 مراجعه کنید.

ویژگی های ترانسمیتر روزمونت مدل 2088

  • از نظر رنج اندازه گیری می تواند تا حدود 4000 بار را اندازه گیری کند.
  • حجم کم، اندازه سبک و قیمت مقرون به صرفه
  • دارای پروتکل هارت و خروجی جریان 4-20 mA

برای مشاهده اطلاعات کامل، نحوه کدبندی و دیگر خصوصیات این مدل می توانید به Rosemount 2088 مراجعه کنید.

ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 1199

پرشر ترانسمیتر روزمونت مدل 1199 برای اندازه گیری سطح مایعات، فلوی سیال، فشار، فاصله و چگالی مایعات به کار برده می شود. یکی از ویژگی های بارز این دل، توانایی عملکرد در دماهای خیلی بالا و خیلی پایین است. همچنین در مواردی که اندازه گیری در داخل مواد خورنده یا موادی با ویسکوزیته بالا انجام می شود، این ترانسمیتر فشار کاربرد دارد.

عملکرد بی نظیر پرشر ترانسمیتر روزمونت

فشار سنج های روزمونت به چند روش مختلف می توانند نصب شوند. در ادامه با نصب ترانسمیتر فشار آشنا خواهیم شد. همچنین مواد به کار رفته در تولید محصولات روزمونت کیفیت بسیار بالایی دارند. این محصولات استانداردها و گواهینامه های زیادی دریافت کرده اند. این نشان از کیفیت و کارایی بالای محصولات روزمونت است.

تکنولوژی برقی ترانسمیتر روزمونت

سنسورهایی دقیق در ترانسمیترهای روزمونت به کار برده شده است. علاوه بر آن با طراحی بی نقص و عایق بندی مناسب، این فشارسنج ها توانایی اندازه گیری رنج های مختلف فشار را دارند. این رنج معمولا از 0.3 psi تا 10,000 psi را شامل می شود. خطای اندازه گیری آن ها نیز معمولا کمتر از 0.065 درصد است. امرسون روزمونت تضمین می کند که این محصولات را با خیال راحت می توان بیشتر از پنج سال در هر شرایط با بهترین کارایی به کار گرفت. نوسانات کم و دقت بالا نیز از دیگر ویژگی های این ترانسمیترها است که هزینه های نگهداری را پایین آورده است.

راهنمای نصب ترانسمیترها

ترانسمیتر فشار در موقعیت ها و صنایع زیادی به کار برده می شود. استفاده از آن ها نیز نیازمند نصب دستگاه مطابق با استانداردهای خاصی است. نصب درست ترانسمیترها موجب کارایی بهتر و افزایش طول عمر آن ها می شود. در ادامه با نکات مربوط به نصب ترانسمیتر فشار آشنا می شویم.

نیروی مناسب برای نصب ترانسمیتر

به هنگام نصب این دستگاه ها نباید نیرو به شکل مستقیم به بدنه آن ها وارد شود. این عمل موجب آسیب دیدن مدارهای داخلی ترانسمیتر می شود. در بیشتر موارد استفاده از یک آچار مناسب استفاده می شود. و فشار به قسمت معین پیچی وارد می شود.

آب بندی ترانسمیتر فشار

برای آب بندی فشار سنج ها از واشر هایی که کارخانه سازنده به همراه محصول ارائه می دهد استفاده می شود. استفاده از نوار تفلون و نوارهای دیگر برای مهر و موم کردن ترانسمیتر صحیح نیست.

ترانسمیتر را به شکل مستقیم به فرآیند وارد نکنید

به هیچ وجه پرشر ترانسدیوسر روزمونت را نباید به شکل مستقیم به لاین و یا مخزن تحت فشار متصل کرد. چرا که فشار اضافی وارد شده با دستگاه سبب آسیب دیدن دیافراگم ترانسمیتر می شود. برای این کار باید در ابتدا با استفاده از وشیرها و منیفولدها، مسیر سیال را بلاک کرد. پس از انسداد مسیر سیال، ترانسمیتر فشار نصب می شود و دوباره سیال آزاد می شود. برای تعمیر راحت تر دستگاه نیز این روش کمک فراوانی می کند.

حفاظت از ترانسمیتر فشار در برابر نوسانات و افزایش فشار

برای محافظت از دستگاه در برابر فشار های ناگهانی، می توانید از محافظ فشار مازاد (OverPressure)  و اسنابر استفاده کنید. این محافظ از ترانسمیتر در برابر نوسانات، فشار های ناگهانی و ضربه ای و … محافظت می کند.

شوک و لرزش، عوامل مخرب برای پرشر ترانسمیترها

لرزش های مستمر و شوک هایی که به ترانسمیتر وارد می شود، در طول زمان عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می دهند. بنابراین برای جلوگیری از این عوامل مخرب، در هنگام نصب ترانسمیتر فشار باید به آن ها توجه داشت. در غیر این صورت خروجی فشار سنج با خطا و انحراف همراه خواه بود.

توجه به دمای محیط نصب

همانطور که در توضیحات مربوط به پرشر ترانسمیتر روزمونت گفته شد، فشارسنج ها محدوده عملکرد مشخصی دارند. در هنگام نصب آن ها باید به این مساله دقت کرده و آن را در محدوده دمایی مجاز نصب کرد. برای رفع مشکل دما می توان با استفاده از دیافراگم سیل و کایپلاری، ترانسمیتر را در محلی دورتر که دمای مناسبی داشته باشد نصب کرد.

توجه به رطوبت و نفوذ آب

مکانی که ترانسمیتر در آن نصب می شود باید از نظر رطوبت در رنجی که در کاتالوگ دستگاه گفته شده باشد. رطوبت غیر مجاز و بیش از اندازه می تواند به درون ترانسمیتر فشار وارد شده و در زمانی کم آن را تخریب کند.

نصب الکتریکی ترانسمیتر فشار

نکته ی مهمی که قبل از نصب ترانسمیتر فشار باید به آن توجه شود، نوع خروجی آن است. خروجی های ترانسمیترها معمولا از نوع جریان یا ولتاژ است. اگر خروجی از نوع جریان باشد، از سیم بندی دو سیمه استفاده می شود. خروجی جریان معمولا بین 4 تا 20 میلی آمپر است.

اگر خروجی از نوع ولتاژ باشد، از سیم بندی سه سیمه استفاده می شود. خروجی ولتاژ نیز در ترانسمیتر فشار معمولا صفر تا 10 از نوع DC است. همچنین خروجی ولتاژ صفر تا 5 ولت نیز در بعضی موارد رایج است.

اشتباهات رایجی در نصب و سیم بندی ترانسمیترها وجود دارد که به این ابزارها آسیب می رساند. از رایج ترین موارد این اشتباهات، پلاریته معکوس و اتصال کوتاه است که باید به آن ها دقت شود.

استفاده از کابل های شیلد دار

کابل های شیلد دار برای جلوگیری از ایجاد نویز و تاثیرات آن استفاده می شود. بنابراین برای کاهش اثر نویز بر روی ترانسمیترها این نوع کابل ها باید به کار برده شود. برای این کار در نظر داشته باشید که یک سر شیلد را به سیستم اتصال زمین مرکزی وصل کنید. سر دیگر نیز به شکل اتصال باز خواهد بود. دقت کنید که شیلد را نباید به پایه ی ارت فشارسنج وصل کنید.

نحوه اتصال کابل ها در نصب ترانسمیتر

این نکته نیز مهم است که سایز(قطر) کابل با اتصالات الکتریکی مطابقت داشته باشد. علاوه بر آن استفاده از عایق بندی و عبور دادن کابل ها از داخل گلند(Gland) ضروری است. توجه به سالم بودن کابل ها و مهر و موم ها نیز اهمیت زیادی دارد.

ابزارهای روشنایی و توجه به آن

جالب است بدانید که برای نصب ترانسمیتر در فضاهای سرپوشیده، دقت به نوردهی محیط نیز مهم است. برای مثال لامپ های فلورسنت برای روشن شدن به یک ولتاژ بالا نیاز دارند. این ولتاژ بالا می تواند منجر به ولتاژ اسپایک در فشارسنج شود. بنابراین بهتر است به مواردی مانند دور بودن ترانسمیتر فشار از این لوازم نیز دقت کافی داشته باشید. یکی از دیگر از مواد دقت به نزدیک نبودن دستگاه به موتورهای الکتریکی است(که برای روشن شدن به یک ولتاژ بالا نیاز دارند).

اهمیت استفاده از ارتینگ مرکزی استاندارد و وصل کردن ترانسمیتر به آن

استفاده از ارتینگ مرکزی در صنعت امری بسیار با اهمیت است. از مهم ترین دلیل های خراب شدن دستگاه ها و ابزارهای برقی،  وصل نکردن پای اتصال به زمین آن ها به سیستم ارتینگ مرکزی مناسب است. با رعایت نمردن این نکته در نصب ترانسمیتر فشار، ولتاژ های اسپایک و شوک هایی که به کرات به آن وارد می شوند، موجب تخریب فشارسنج خواهد شد.

نحوه اتصال کابل ها و قرارگیری آن

دقت داشته باشید که کابل متصل به کانکشن الکتریکی باید به نحوی قرار بگیرد که از ورود آب و رطوبت به داخل کانکشن جلوگیری کند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، ممکن است قطرات آبی که بر روی کابل می نشیند، ارز طریق آن به درون کانکشن وارد شود. برای جلوگیری از آن ایجاد یک شیب قبل از کانکشن می تواند مشکل را حل کند.

بهترین زاویه نصب ترانسمیتر

برای سنجیدن فشار، بهترین مدل آن است که ترانسمیتر را در نزدیکترین نقطه به محل اندازه گیری نصب کنید. همچنین بهتر است که فشارسنج در بالای لوله و با ی زاویه ی قائمه نصب شود.

اگر این امکان وجود نداشته باشد، باید ترانسمیتر را به نحوی متصل کنید که خط اتصال با ترانسمیتر یک زاویه ی بیشتر از 6 درجه تشکیل دهد.

نصب ترانسمیتر در پایین لوله

اگر نصب با روش های گفته شده در بالا امکان نداشت، ترنسمیتر در پایین خط نصب می شود. نکته ی مهم در این حالت، توجه به جمع شدن میعان های گازی در پایین لوله است. برای حل این مشکل باید در کنار فشارسنج یک مخزن نیز برای جمع آوری این میعانات نصب شود. شیب دستگاه با خط نیز برخلاف نصب در بالا، باید کمتر از 6 درجه باشد.

اندازه گیری فشار بخار و استفاده از تیوپ

برای اندازه گیری فشار بخار با دمای بالا بهتر است فشارسنج را به شکل مستقیم به لوله متصل نکنید. برای کاهش دادن اثر دمای بالا بر روی ترنسمیتر، بهتر است از تیوپ استفاده شود. اگر دمای بخاری که اندازه گیری می شود بیشتر از 125 درجه سانتیگراد باشد، بهتر است از یک تیوب که توسط آب پر شده است، استفاده شود.

اندازه گیری فشار مایعات

برای اندازه گیری فشار مایعات باید ترانسمیتر فشار به شکل عمودی در زیر لوله قرار بگیرد. اگر اتصال به این شکل ممکن نباشد، باید با یک زاویه ی شیب حداقل 6 درجه ترانسمیتر به لوله وصل شود. همچنین در صورتی که نصب در زیر خط لوله به کلی ممکن نباشد، روش دیگری نیز وجود دارد.

برای اتصال فشارسنج در بالای لوله، باید از یک جمع کننده ی گاز نیز در کنار آن استفاده شود. جمع کننده ی گاز در بالاترین بخش خطوط ارتباطی وصل می شود. شیب ترنسمیتر با لوله نیز در این حالت باید کمتر از 6 درجه باشد.

یک نکته ی مهم در مورد زاویه و نصب درست ترانسمیتر فشار

در نظر داشته باشید که کالیبره و صفر کردن فشارسنج بسیار مهم است. همچنین در ترانسمیتر هایی ه برای اندازه گیری فشار پایین به کار برده می شوند، زاویه نصب و شکل درست نصب کردن بسیار مهم است. در صورتی که زاویه های گفت شده در بالا به درستی رعایت نشود، صفر ترنسمیتر دچار انحراف می شود. علت نیز این است که کالیبره و صفر کردن ترنسمیترهای فشار در کارخانه ها در حالتی که در زاویه ی 90 درجه نصب می شوند، انجام می شود. بنابراین تغییر زاویه نصب موجب انحراف صفر فشارسنج می شود.

در ادامه با توضیحی در مورد یک اشتباه رایج آشنا می شویم.

دانلود کاتالوگ ترانسمیترهای فشار Rosemount

DatasheetModel NoManufacturer

 width=

3051Rosemount - Emerson

 width=

2051Rosemount - Emerson

 width=

2088Rosemount - Emerson

 width=

1151Rosemount - Emerson

 width=

1199Rosemount - Emerson
پرسش و پاسخ
  • ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051C
  • ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051T
  • ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051CFA
  • ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051CFC
  • ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051CFG
  • ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051L

ترانسمیتر فشار روزمونت یکی از کاربردی ترین و معروف ترین ترانسمیترهای فشار موجود در بازار می باشد. ترانسمیتر فشار روزمونت با ارائه عملکردی پایدار و عرضه نتایجی دقیق توانسته است نقش قابل توجهی در افزایش بهره وری برنامه داشته و بدین ترتیب به محبوبیت زیادی دست پیدا کند. ترانسمیتر فشار روزمونت بیش از 50 سال است که به بازار عرضه شده و در صنایع گوناگون به کار گرفته شده است. جالب است بدانید که برند روزمونت یکی از معتبرترین برندهای دنیا در زمینه تولید ترانسمیترهای فشار محسوب می شود. ترانسمیتر فشار روزمونت سری 3051 جدیدترین نسل ترانسمیتر فشار روزمونت عرضه شده به بازار است.

خبرنامه

برای دریافت آموزش های رایگان در تمامی صنایع کافیست فرم زیر را تکمیل نمایید.
ما هر هفته یک آموزش جدید برای شما ارسال می کنیم.

نام و نام خانوادگی *
این فیلد را پر کنید
ایمیل *
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
تلفن همراه *
این فیلد را پر کنید

برگشت پول 100%

پشتیبانی 24 ساعته

پرداخت آسان

خرید مطمئن

پست پیشتاز

ضمانت کیفیت کالا

keyboard_arrow_up